Premierul Ludovic Orban a declarat că vineri va fi adoptată Ordonanța de urgență prin care punctul de pensie va crește cu „un procent consistent de 14%”. Acesta a mai spus că „populismul pesedist va continua, însă cine promite mai mult, minte”.

Nu vom mai avea creștere economică. Vom avea o contracție economică estimată astăzi la 3,8%. Criza sanitară a provocat o criză economică. Cu toate astea, eu nu cunosc o altă țară europeană în care să se fi luat o decizie asemănătore, Guvernul va crește pensiile cu un procent consistent de 14%. Este o creștere extrem de mare, pe care ne angajăm să o putem finanța”, a declarat premierul.

Orban ținut să menționeze că Guvernul a făcut tot posibilul pentru ca inflația să se mențină la un nivel scăzut și să nu fie afectată puterea de cumpărare.

Am făcut mximum posibil. Decizia de majorare a punctului de pensie cu 14% a fost o decizie grea, dar pe care ne-o asumăm și pe care garantăm că o putem susține. (...) Orice altă creștere mai mare și știu că populismul pesedist se va manifesta în continuare, că se vor grăbi să respingă OUG pentru creșterea punctului de pensie, dar să înțeleagă rațional fiecare părinte și bunic că atât se poate, cine promite altceva minte. Dacă nu ai resursele necesare, degeaba promiți și apoi nu mai poți plăti”, a mai spus Ludovic Orban.

Despre deficitul bugetar, însă, premierul a spus că va înregistra o creștere: „Evident că va crește deficitul bugetar, probabil că va fi 8,5 - 8,6. Urmăriți deficitul bugetar în toate țările europene și vom avea un deficit bugetar printre cele mai mici”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 August 2020 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.