Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat astăzi, în timpul dezbaterii din Parlament, că social-democrații vor depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, luni, pe 17 august.

Ciolacu i-a acuzat pe liberali că au distrus economia, nu au făcut nimic pentru deschiderea în siguranță a școlilor, iar singurul lor interes a fost organizarea alegerilor.

Ați scăpat total situația de sub control, ați eșuat în gestionarea economiei, ați încălcat toate promisiunile făcute românilor. Acestea sunt rezultatele guvernării PNL. V-au interesat doar alegerile, furturile și cât mai multe funcții pentru prieteni. Nu v-a păsat nicio secundă nici de sănătate românilor, nici de traiul de zi cu zi. Ați avut o singură obsesie: alegerile anticipate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta susține că „întregul mecanism infracțional a fost dezvăluit în raportul Curții de Conturi”, care a demonstrat că liberalii au „jefuit bugetul țării la umbrela stării de urgență”.

„Ați sabotat cu bună știință sănătatea românilor”

O țeapă pentru stat dar o mare afacere pentru clientela liberală. Vă dau ca exemplu doar celebrul butic din Giurgiu care a reușit să câștige un mega contract de la bugetul României, contract încheiat ilegal, așa cum spune Curtea de Conturi, prin care ați cumpărat măști cu 32 de lei bucata. Toate achizițiile din starea de urgență au respectat același tipar: de cea mai proastă calitate, dar la prețuri umflate de zeci, sute de ori și multe din aceste echipamente nu au ajuns nici acum în România. Unde sunt cele 400 de ventilatoare pe care le-ați comandat în Coreea de Sud și ați plătit un avans de 2,5 milioane de dolari? E criminal ceea ce ați făcut. Ați sabotat cu bună știință sănătatea românilor. Ați subfinanțat secțiile ATI. Ar trebui să vă crape obrazul de rușine. Ați vămuit sănătatea românilor”, a mai transmis liderul PSD.

Citeste si:
Firea: „Am pregătit un sistem performant de numărătoare paralelă”
Firea, mesaj înainte de...

Marcel Ciolacu spune că PSD nu se va opune organizării alegerilor, dacă liberalii vor proteja sănătatea românilor. Acesta a subliniat faptul că PNL ar trebui să își asume „clar și răspicat” organizarea alegerilor în siguranță.

Vreți alegeri cu orice preț pentru că știți că orice amânare va duce la pierderea puterii, iar odată cu pierderea puterii vă veți pierde și libertatea. Noi nu ne opunem organizării acestor alegeri, dar sunteți în stare să protejați sănătatea românilor? Românii trebuie să știe ce veți face pentru ca după alegeri să nu avem un val de decese. Cum îi veți îndemna pe români să iasă la vot? Cum vor vota pacienții cu COVID? Cum veți face din școli secții de votare? Cum veți face ca să dezinfectați secțiile de vot, ștampilele, buletinele? Azi trebuie să veniți și să vă asumați clar și răspicat organizarea alegerilor în condiții de siguranță”, a mai spus Ciolacu.

Ciolacu, către PNL: „Timp de 9 luni ați distrus România pas cu pas”

Liderul PSD a spus, în privința deschiderii școlilor, că, deși mai este doar o lună până la începera noului an școlar, PNL nu a făcut nimic toată vara.

Și pentru că nu ați fost în stare de nimic ați pasat răspunderea către primari și directorii de școli”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Citeste si:
Orban: „Singurul partid care are forța să se bată cu PSD peste tot...
Orban: „Singurul partid care...

Cu sprijinul constant al președintelui Iohannis, timp de 9 luni ați distrus România pas cu pas. Dar gata, vă ajunge, s-a umplut paharul. PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetența și prostia Guvernului pe care îl conduceți. E timpul să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de ce ați făcut fiecare”, a conchis Marcel Ciolacu, potrivit g4media.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.