Președintele ALDE acuză Guvernul că nu a aprobat nici până în acest moment normele de aplicare a legii care permite amânarea plăţii chiriilor în perioada stării de urgenţă.

Călin Popescu Tăriceanu și-a arătat nemulțumirea într-o postare pe Facebook în care susține că deși a intrat în vigoare, legea privind amânarea plății chiriilor nu poate fi aplicată pentru că Ministerul de Finanțe nu a emis normele de aplicare din cauza faptului că a fost promovată de Opoziţie, nu de Executiv.

„Din data de 21 mai a intrat în vigoare legea care permite amânarea plății chiriilor, dar nici acum Ministerul de Finanțe nu a făcut normele de aplicare. Legea 62/2020, care permitea amânarea plății chiriilor în perioada stării de urgență, este o măsură care ar fi dat o gură de aer nu doar sutelor de mii de români care au intrat în șomaj tehnic sau și-au pierdut locul de muncă, dar și zecilor de companii mici care s-au aflat în imposibilitatea de a funcționa, dar ale căror chirii curgeau conform contractului.

Retail jobs

Sigur, această lege are un mare defect, același pe care îl au și legea dublării alocațiilor pentru copii și cea a măririi pensiilor: ea nu a fost făcută de guvernul Orban, ci de opoziție, motiv pentru care dl Cîțu refuză să-i facă norme de aplicare. Cam asta e politica guvernului PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi! Dacă ar fi rost de ceva voturi sau, și mai bine, de niște bănuți pentru partid, ne-am mai gândi!”, scrie liderul ALDE.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 August 2020 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.