Un candidat PNL la o primărie din județul Timiș a fost reținut de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic internațional de droguri.

Ionuț Marius Ciornechi candidează din partea PNL la primăria comunei Giera. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar alte două persoane sunt cercetate sub control judiciar pentru trafic de droguri de risc și trafic internațional de droguri.

Procurorii DIICOT au stabilit că ”inculpații au desfășurat activități de introducere de droguri pe teritoriul României, din Spania, pentru a le distribui către lideri marcanți din rândul traficanților de astfel de substanțe de pe raza municipiului Timișoara.”

Conform ofițerilor, stupefiantele ajungeau în România prin intermediul unei firme de curierat. De aici, acestea erau ridicat de către inculpați folosind documente de identitate false.

”La data de 30.07.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București - SCCO Ilfov au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, pe raza orașului Bocșa, județul Caraș-Severin, a 2 inculpați după ce aceștia au ridicat de la firma de curierat un colet expediat din Malaga, Spania, și având asupra lor suma de 800 de lei, o carte de identitate cu date falsă, un grinder și fragmente vegetale”, mai arată procurorii.

Au fost efectuate și percheziții domiciliare la trei adrese din Timișoara și din Giera. De aici au fost ridicate ”o țigaretă confecționată artizanal cu cannabis, o folie din aluminiu cu o substanță pulverulentă susceptibilă a fi cocaină, sumele de 4.550 de euro și 5.000 de lei, 7 telefoane mobile, 2 cântare electronice, 30 de pungi de vidare, un grinder și un bong.” De asemenea, Ciornechi avea într-una din camerele casei din Giera un portret al lui Pablo Escobar.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 August 2020 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.