Procesul în care CNSAS îl acuză pe Mugur Isărescu de colaborare cu Securitate are o dată stabilită pentru primul termen.

Astfel, Curtea de Apel București a hotărât ca primul termen în procesul intentat de CNSAS să aibă loc în data de 18 septembrie.

Acum o lună și jumătate, CNSAS a cerut in înstanță constatarea calității de colaborator al Securității pentru Mugur Isărescu.

Într-un comunicat de presă publicat de CNSAS pe site-ul său, se arată că:

”Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar) – 1 persoană”

Citeste si:
Rafila, despre tatăl său: A regretat că a lucrat la Securitate
VIDEO Alexandru Rafila,...

Cei de la Bursa au scris în 2019 că avocatul Gheorghe Piperea a solicitat CNSAS să verifice dacă Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității.

Acum trei ani, România Liberă scria că Isărescu a colaborat cu Securitatea cu numele de cod ”Manole.” La momentul respectiv, CNSAS nu avea capacitatea de a verifica acest fapt, însă legea a fost modificată de Parlament, adăugând persoana care ocupă funcția de guvernator BNR între cele pentru care poate fi cerută verificarea.

Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al lui Mugur Isărescu, îi ia apărarea guvernatorului BNR și spune că acesta nu a colaborat cu Securitatea.

Poziția BNR este că Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea. Această poziție este susținută de trei documente ale CNSAS prin care confirmă că nu a colaborat cu Securitatea”, a declarat Vasilescu.

Citeste si:
Un bărbat a infectat cu coronavirus 100 de persoane prezente la o...
Aproape 100 de persoane s-au...

Consilierul lui Isărescu spune că ”e o adeverință la dosar, mai are încă una în 2002 și încă una după 2002 prin care CNSAS confirmă sau admite că nu a fost colaborator al fostei Securități.”Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.