Fostul premier, Mihai Tudose, critică Guvernul PNL pentru modul în care gestionează criza provocată de pandemia de coronavirus. Acesta consideră că „pandemia a scăpat de sub control”.

Tudose arată că „de la o zi la alta, situația infectărilor cu coronavirus devine tot mai gravă, iar Guvernul ne spune deja că nu mai sunt locuri la terapie intensivă și că ventilatoarele pulmonare sunt insuficiente. Perspectiva devine brusc sinistră. Dar cine a împiedicat Guvernul, de jumătate de an, să achiziționeze suficiente ventilatoare? Nu-mi spuneți că opoziția e de vină, că nu cred că au și putut să spele cuiva creierul. Chiar dacă Guvernul PNL bagă bani grei în propagandă, chipurile anti-pandemie: 50 de milioane de euro sunt date presei în numele campaniei de informare a populației! Asta nu e nicicum mită electorală, nuuuu, e despre rețete de colivă cu efect anti-virus. Că pandemia a scăpat de sub control, de eficientă ce e campania...”.

Mihai Tudose reamintește faptul că, acum 3 luni, ”era mare tam-tam că România va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a UE”, dar în tot acest timp, Guvernul nu a făcut nimic.

La 16 aprilie, premierul Ludovic Orban declara: «Vrem să reuşim fie achiziţionarea, fie producerea în România - de preferat producerea în România - a cel puţin 2.000 de ventilatoare cu care să dotăm secţiile de terapie intensivă ale spitalelor». 2000 de ventilatoare costă aproximativ 50 de milioane de euro. Bani au fost și sunt, de vreme ce se duc spre presă! Și aici e loc de o altă discuție... dacă de 50 mil de euro Guvernul a „produs” doar stupida și insuficienta poartă-mască-și-spală-te-pe-mâini... Eu zic că era loc de o „producție” mai de impact cu imagini din terapie și mărturii ale celor ce au trecut prin calvar...gen iată cam ce poți să pățești...”, a mai scris fostul premier.

„Producție ioc, relansarea economiei a murit la reanimare, achiziții suspecte”

Tudose susține că Guvernul PNL dă vina pe cetățeni și pe opoziție pentru scăparea de sub control a pandemiei, dar el nu a făcut nimic pentru a gestiona așa cum trebuia pandemia.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Vasăzică producție ioc, relansarea economiei a murit la reanimare, achiziții suspecte, vid ori bâlbe legislative în serie... Și evident marea realizare cotidiană: și azi am reușit să mai împrumutăm câteva miliarde. E dobânda mare de tot, dar e un mare succes... și mai luăm și mâine! Morala? Cetățenii și opoziția sunt de vină”, afirmă Mihai Tudose.

Fostul premier acuză Guvernul PNL de faptul că, în toată această perioadă de criză, preocuparea sa principală au fost alegerile.

România se sufocă, numai Guvernul respiră ușurat că nu se mai pot ține alegeri. Că asta i-a fost PNL-ului grija anul ăsta: ba anticipate, ba alegeri la termen....ba să vedem dacă nu cumva ne e mai bine nouă PNL-ului să facem alegerile mai încolo, când poate ne mai revenim... Cât despre țară, Dumnezeu cu mila, căci ceea ce avem acum e o mașină cu vreo 3 volane, 6 claxoane, 5 roți, fără motor și împinsă la deal cu o funie....

Citeste si:
Natalitatea în România, cel mai scăzut nivel din ultimii 134 de ani
Natalitatea în România, cel...

P.S. Nu uitați să purtați mască... începe să pută...”, a scris pe pagina sa de Facebook Mihai Tudose.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Iulie 2020 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.