Premierul Ludovic Orban a spus că deocamdată nu a fost luată în calcul amânarea alegerilor programate pe 27 septembrie, susținând că se vor putea organiza online secțiile de votare, astfel încât să nu existe risc de transmitere a virusului.

Deocamdată nu am intenția de a amâna alegerile. Preocuparea noastră este să ne mobilizăm pentru a opri răspândirea epidemiei. Este prematur să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor. Noi vom face o evaluare profesionistă a riscului epidemiologic existent pentru fiecare tip de activitate în camapanie și în organizarea votului”, a declarat premierul.

Cu toate că în România numărul cazurilor de infectare cu virusul Covid-19 este în continuă creștere, Orban susține că alegerile vor putea totuși să fie organizate.

Se poate face o campanie care să evite adunările publice, se poate face campanie pe media, în online se pot organiza secțiile de votare astfel încât să nu existe risc de transmitere a virusului”, a mai spus Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

Calendarul alegerilor locale:


  • 28 august - 26 septembrie (ora 7:00) - desfășurarea campaniei electorale

  • 27 septembrie - scrutinul pentru alegerea primarilor și a autorităților locale și județene

Despre alegerile parlamentare premierul a spus că acestea „trebuie organizate pe data de 6 decembrie”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Iulie 2020 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.