Fostul premier Sorin Grindeanu critică modul în care Guvernul PNL gestionează criza provocată de pandemia de Covid-19. Acesta îl blamează și pe președintele Klaus Iohannis, susținând că nu poate vorbi de infectări și decese și să susțină în același timp organizarea alegerilor în toamnă.

Hotărâți-vă odată! Ori ne confruntăm cu acest virus cu efecte devastatoare și atunci gata cu alegerile, ori nu e așa grav și atunci avem de-a face cu o manipulare iresponsabilă. Varianta cu «e doar puțin COVID şi putem face alegeri» nu există. Voi spune ceea ce este, în mod evident, în mintea oricărui român, dar ceea ce politicienii nu au curajul să spună. Toate partidele politice, nu doar PNL și PSD, își calibrează deja acțiunile având în faţă o toamnă electorală. Doar că prioritățile sunt altele. Criza sanitară e profundă și, la fel de grav, se prefigurează și o criză economică de proporții”, a scris Sorin Grindeanu.

Grindeanu: „Rezolvați criza sanitară, rezolvați criza economică și o fi apoi timp și pentru alegeri!”

Având în vedere faptul că România va ajunge să aibă un „deficit uriaș”, fostul premier consideră că prioritar acum este ca Guvernul să rezolve criza sanitară și criza economică, nu să organizeze alegeri în toamnă.

Retail jobs

E limpede că - și toate informațiile converg spre această idee - România va atinge un deficit uriaș, de 10 la sută sau chiar peste. În aceste condiții, prioritățile românilor sunt clare, din păcate altele decât cele pe care le vede clasa politică. Președintele României are obligația, ca lider responsabil ce se declară a fi, să își asume rolul constituțional și să pună capăt acestei situații. Nu poți să vorbești de infectări și decese și să susții, în continuare, organizarea de alegeri. Rezolvați criza sanitară, rezolvaţi criza economică ce poate avea efecte extrem de periculoase și o fi apoi timp și pentru alegeri!”, a mai scris pe pagina sa de Facebook Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu nu este singurul care consideră că alegerile ar trebui amânate. Vicepreședintele USR, Ionuț Moșteanu, i-a cerut și el președintelui Klaus Iohannis să cheme toate partidele la consultări și să amâne alegerile programate pentru data de 27 septembrie.

Citeste si:
Cîțu, contra măsurilor economice luate de Guvern: „PNL nu susţine...
Cîțu, contra măsurilor...

Acesta consideră că, luând în calcul estimările guvernamentale privind evoluția pandemiei de coronavirus în România, organizarea alegerilor pe data de 27 septembrie denotă iresponsabilitate.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Iulie 2020 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.