Vicepreședintele USR, Ionuț Moșteanu, îi cere președintelui Klaus Iohannis să cheme toate partidele la consultări și să amâne alegerile programate pentru data de 27 septembrie.

Ionuț Moșteanu consideră că, luând în calcul estimările guvernamentale privind evoluția pandemiei de coronavirus în România, organizarea alegerilor pe data de 27 septembrie denotă iresponsabilitate.

APEL LA RESPONSABILITATE POLITICĂ! Aflăm acum că datele oficiale pe care guvernul și-a fundamentat prelungirea stării de alertă arată 1600 cazuri noi pe zi în august și o creștere exponențială a cazurilor noi de coronavirus în perioada următoare. În acest scenariu asumat oficial de Guvern mi se pare o IRESPONSABILITATE să se organizeze alegeri locale în 27 septembrie”, a scris acesta.

Vicepreședintele USR spune că sănătatea oamenilor trebuie să fie pusă pe primul loc, „oricât de mult am vrea să scăpăm de PSD-iști din primării, la Pitești și în multe alte locuri”.

O lună și jumătate de precampanie și una de campanie în 3000 de localități, ziua votului cu 200.000 de oameni în aceeași camera pentru 16 ore pe zi în comisiile din cele 19.000 de secții de votare ar duce la o catastrofă”, explică Ionuț Moșteanu.

Acesta face un apel la președintele Klaus Iohannis, cerându-i acestuia să cheme toate partidele la consultări și să amâne alegerile din septembrie.

O să discut și cu colegii mei din USR-PLUS, probabil sunt discuții și în celelalte partide, dar pănă ajung partidele la o concluzie Președintele Klaus Iohannis are un rol esențial acum - trebuie să cheme la consultări URGENT toate partidele parlamentare, medici și epidemiologi și să decidă amânarea alegerilor. SĂNĂTATEA pe primul loc!”, a scris Ionuț Moșteanu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Iulie 2020 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.