Liderul interimar al PSD a menționat că a fost trimisă o invitaţie pentru Ludovic Orban conform căreia ar fi trebuit să participe la dezbaterile pe legea carantinei şi izolării, dar premierul a refuzat-o susținând că „nu trebuie să vină”.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, cum comentează precizările Guvernului, potrivit cărora premierul Ludovic Orban sau miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament: „Nu, a fost o invitaţie. Eu îmi amintesc un răspuns al premierului fiind la Tulcea, parcă, care a spus că domnia sa nu trebuie să vină”, a declarat liderul PSD.

Săptâmâna trecută, Ciolacu le-a solicitat premierului şi ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu să participe la dezbaterile din Senat şi să stea faţă în faţă cu organizaţiile neguvernamentale de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, dar a fost refuzat de către Ludovic Orban sub pretextul că acesta era în vizită oficială la Tulcea.

Marcel Ciolacu a anunţat după şedinţa conducerii PSD, că senatorii social-democraţi vor vota legea privind carantina şi izolarea după ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii vin în Parlament, pentru a explica prevederile proiectului legislativ.

Guvernul a transmis că premierul Ludovic Orban sau miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament în legătură cu legea privind carantina şi izolarea şi au exprimat disponibilitatea de a participa la discuţii „ori de câte ori sunt invitaţi sau solicitaţi în mod oficial”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Iulie 2020 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.