Invitată la Digi 24, la emisiunea ”În fața ta”, Raluca Turcan a vorbit și despre organizarea alegerilor locale și parlamentare în contextul pandemiei.

Raluca Turcan este de părere că alegerile locale pot fi amânate dacă situația pandemiei din România nu se îmbunătățește. Aceasta spune că va discuta cu specialiști pentru a găsi cea mai bună variantă.

”În mod normal ar trebui să se țină. Îmi este greu să affirm dacă vreau să se țină alegerile, cert este că este o necesitate organizarea lor. Mandatul aleșilor locali a fost prelungit până cel târziu sfârșitul anului, de asemenea mandatul parlamentarilor expiră. Există precedente în alte țări unde s-au desfășurat alegerile”, a afirmat vicepremierul, în timpul interviului de la Digi 24.

Aceasta mai spune că nu ziua votului este cea grea, ci pregătirea alegerilor în contextul pandemiei.

”Organizarea în sine a alegerilor poate fi făcută în condiții de sănătate publică. Adică, toate birourile secțiilor de votare să fie dezinfectate. Membrii să stea dispersați, să se dezinfectează instrumentele cu care se votează. Ce reprezintă o îngrijorare și pentru noi și pentru specialiști este pregătirea alegerilor, modul în care partidele își vor face campanile. Eu cred că i-am obișnuit pe oameni că guvernul pune sănătatea publică pe primul loc. Nu o să aveți o surpriză din partea noastră, nu o să ne vedeți cramponându-ne de organizarea unor alegeri, punând în pericol oamenii”, afirmă Turcan.

Aceasta a mai adăugat că PNL caută cei mai buni oameni pe care să îi susțină în cursa pentru primării.

Întrebată despre posibilitatea de colaborare cu USR; Turcan a declarat că PNL este dechis să facă alianțe cu Uniunea Salvați România și în alte locuri din țară.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Iulie 2020 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.