La aproape 5 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină, începe procesul lui Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă pentru decesul agentului.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis că poate începe judecata lui Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă a motociclistului de la Rutieră, Bogdan Gigină.

Rechizitoriul trimis în judecată de DNA a fost considerat legal întocmit de către magistrați.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile declarate de inculpaţii Oprea Gabriel, Mazilu Petre, General MPM Impex S.R.L., şi părţile responsabile civilmente Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne împotriva încheierii din camera de consiliu din data de 29.11.2019 pronunţată de judecătorul de camera preliminară din cadrul Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 33627/3/2018/a1*. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă pe fiecare dintre contestatori la plata a câte 500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat. Definitivă.” se arată în decizia instanței cu privire la începerea procesului.

Inițial, dosarul a fost trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar apoi a fost mutat la Judecătoria Sectorului 1 și ulterior la Tribunalul București, pe motiv de competență.

Gabriel Oprea, dar și societatea General MPM Impex SRL și Petre Mazilu, administratorul firmei, au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă.

”În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa”, arată Direcța Națională Anticorupție.

Citeste si:
Mara Bănică s-a luptat cu depresia. Operațiile estetice au ajutat-o...
Mara Bănică s-a luptat cu...

Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Iulie 2020 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.