Politica 2 Iulie 2020 14:45

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, acuză liderii PNL că, de când au intrat la guvernare, sunt doar în campanie electorală.

Era cât pe ce să spun, în deschidere, că PNL a furat startul campaniei electorale, dar aș fi spus un mare neadevăr, pentru că, de fapt, de când a venit la guvernare PNL este DOAR în campanie electorală. Rar mi-a fost dat să văd un guvern care bagă totul în claxon și aproape nimic în motor. Dar așa o fi noua generație a pnl-iștilor! Lupii tineri, cum își zic ei! Despre program nu e mare lucru de spus pentru că nu vorbim despre niciun fel de program de relansare economică, ci de un program electoral pe care PNL îl anunță înainte de termenul campaniei electorale”, a scris Tăriceanu.

Liderul ALDE spune despre programul de relansare economică al PNL că este „o varză de Bruxelles în care au copiat, fără rușine și fără ghilimele, idei ale altor partide, inclusiv mult hulitul Fond de Investiții al guvernului PSD-ALDE”.

O lungă înșiruire de proiecte de infrastructură pe care guvernele ultimilor 30 de ani și le-au trecut de la unii la alții. O lungă listă de autostrăzi, căi ferate, spitale și școli care vor rămâne în foile din care a citit Orban”, a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta susține că președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban nu înțeleg că economia românească are nevoie de capital în acest moment și „nu poate aștepta până în 2021, 2025 sau 2030!!!”.

Întreprinderile au nevoie de bani acum și nu peste un an sau doi când speră ei că o să ia banii de la UE. Visează câmpuri eoliene offshore când ei nu sunt în stare să deschidă restaurantele de pe litoral. Vorbesc de investiții de miliarde în extinderea rețelei de gaze naturale fără să aibă habar că în comunele unde a ajuns rețeaua de gaze oamenii nu se branșează din lipsă de bani. IMM INVEST este crucea pe care Iohannis și Orban o pun la capul întreprinderilor mici și mijlocii românești. Au lăsat băncile să decidă cine primește și cine nu, nu au impus criterii clare de atribuire a împrumuturilor, au exclus tocmai companiile afectate de criză, au dat o garanție guvernamentală care nu valorează nimic în fața băncilor”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Liderul ALDE consideră că „spectacolul” de ieri „nu a avut nici o măsură cu adevărat liberală” și „nici o măsură care să atingă economia reală”, ci doar distribuție de bani din pixul guvernanților către firme prietene.

Din toate aceste promisiuni nu se vor întâmpla decât așa zisele măsuri de protecție socială: pachete alimentare și de igienă personală pentru persoane vulnerabile, masă caldă pentru pensionari și bani pentru elevi. Pentru că atâta știu ei, să cumpere voturi! Așa au făcut și cu mass media, așa încearcă să facă și cu cei pe care i-au lăsat să iasă din case 2 ore pe zi”, mai scrie Tăriceanu.

Acesta le dă șă câteva sfaturi liberalilor:

Le mai spun încă o dată acestor agenți electorali:
a. Lăsați economia să funcționeze!
b. Furați mai puțin și o să fie bani!
c. Măriți pensiile și alocațiile conform legii și o să aveți combustibilul care va ține în viață economia reală!
d. Refaceți IMM INVEST pentru întreprinderi nu pentru bănci!
e. Nu mai stați până în 2023 după banii europeni, ci folosiți-i acum drept garanție pentru împrumuturi care să intre în acest an în economie!
f. Deschideți de-adevăratelea, și nu doar în scop de propagandă, marile șantiere de infrastructură!
g. Deschideți spitalele pentru toți bolnavii! Gășiți o soluție pentru bolnavii asimptomatici pentru a elibera sistemul medical de cei infectați dar care nu au nevoie de tratament ci doar de supraveghere.

Citeste si:
Lora și Ionuț Ghenu, planuri serioase pentru 2024: „Doamne ajută,...
Lora și Ionuț Ghenu, planuri...

Gândiți soluții care să ajute cu adevărat românii și nu doar soluții propagandistice!

P.S. Dacă programul PNL se numește “Reclădim România” și ținând seama de cât de „bine” au guvernat în aceste 9 luni este clar că programul nostru va trebuie să se numească “Reparăm România”!”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Iulie 2020 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.