Cel mai recent sondaj IMAS arată că oamenii se întorc către PNL după relaxarea restricțiilor, în timp ce PSD scade, iar USR crește ușor.

Sondajul IMAS, comandat de Europa FM, a fost realizat pe fondul relaxărilor după măsurile de carantină instituite în România pe fondul stării de urgență.

Conform cifrelor, iunie este prima lună din an în care PNL crește de la o lună la alta, după ce partidul a înregistrat scăderi constante începând cu luna ianuarie, când era cotat cu 47%.

Acum, PNL are 33%, față de 32,6% în luna mai.

PSD, care duce o campanie puternică împotriva liberalilor, a scăzut de la 23% în mai la 21,9% în luna iunie.

Și USR se bucură de o creștere ușoară, similară cu cea a PNL. Astfel, Uniunea Salvați România ajunge la 12,3%, de la 11,6% în luna mai.

Pro România stagnează și rămâne la 11,2%, având al patrulea scor în rândul aprtidelor.

ALDE, PMP și UDMR se situează sub pragul de 5%.

Formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu are doar 3,7%, în vreme ce PMP se situează la 4,7%. Pe ultimul loc se află UDMR, cu 3,4%.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 - 27 iunie, pe un eșantion de 1010 persoane, iar marja de eroare este de 3,1 la sută.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Iunie 2020 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.