Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, critică decizia Guvernului Orban de a nu redeschide restaurantele de la 1 iulie și consideră că rezultatele testărilor pentru coronavirus sunt scoase „din joben pe modelul hocus-pocus”.

Orban disprețuiește industria ospitalității și îi batjocorește pe reprezentanții ei cu orice ocazie! Guvernul Orban a hotărît, cu de la sine putere, sacrificarea industriei ospitalității și sacrificarea a zeci de mii de locuri de muncă. Acesta este rezultatul amânării redeschiderii restaurantelor, moment ce era așteptat să se întâmple de la 1 iulie. Asta le-a promis Guvernul Orban reprezentanților acestui domeniu, angajatorilor și angajaților, familiilor acestora. Mulți antreprenori și-au pus speranțele în vorbele aruncate în vânt de Guvern și au sperat că Orban și gașca lui se vor ține de cuvânt și își vor putea redeschide afacerile. Pe baza acestor promisiuni au ținut cu dinții de angajații pe care îi aveau, chiar plătindu-i din propriul buzunar”, a scris Tăriceanu.

Acesta a prezentat statistica săptămânii trecute a testărilor de coronavirus și consideră că numărul mare de cazuri este rezultatul unui număr mai mare de teste făcute.

Haideți să vedem în ce bază “științifico-fantastică” au hotărît acești demolatori ai economiei românești să sacrifice industria ospitalității:


  • Luni, 22 iunie: 246 cazuri din 4.044 testări

  • Marți, 23 iunie: 214 cazuri din 8.949 testări

  • Miercuri, 24 iunie: 321 cazuri din 11.681 testări

  • Joi, 25 iunie: 460 cazuri din 12.555 testați

  • Vineri, 26 iunie: 411 cazuri din 11824 testări

  • Sâmbătă, 27 iunie: 345 cazuri din 12.336 testări

  • Duminică, 28 iunie: 291 cazuri din 7.291 testări

  • Luni, 29 iunie: 269 cazuri din 4.779 testări.



Vedeți ceva nou și neașteptat în aceste cifre? Este de mirare că atunci când testezi mai mult o să ai mai multe persoane testate pozitiv? Știe cineva cum și unde testează sau cum dau rezultatele? Știm cu toții cazuri de decese care au fost raportate după 2-3 săptămâni de la momentul în care s-au produs. Probabil că la fel e și cu testările, scot rezultatele din joben pe modelul hocus-pocus”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.

Citeste si:
Mâncare expirată în mai multe restaurante din Poiana Brașov,...
Mâncare expirată în mai multe...

Acesta face o ironie la adresa lui Ludovic Orban, referitoare la poza în care premierul bea și fumează în biroul său, spunând că „de când a început să bea singur în birou, Ludovic a început să urască restaurantele”.

Eu cred că băieții ăștia de la guvernare au introdus deja softul de la alegeri în care nu contează cine votează, ci contează doar cine numără. La fel și aici, nu contează ce și pe cine testezi, ci contează cine raportează. Concluzia este una singură: de când a început să bea singur în birou, Ludovic a început să urască restaurantele”, a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.