Premierul Ludovic Orban a anunțat că, în campania electorală pentru alegerile locale, nu se vor face adunări publice sau mitinguri electorale, iar măsurile de prevenție împotriva Covid-19 vor fi respectate.

Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie (…). Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, a declarat premierul.

Și la secțiile de vot se vor lua măsuri în privința numărului maxim de persoane care au voie să intre în spațiul închis, iar regulile de prevenție împotriva Covid-19 vor fi respectate.

În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a mai declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a anunțat că alegerile generale ar putea avea loc pe data de 6 decembrie.

Citeste si:
Ludovic Orban, acuzat pentru a doua oară de trădare. Reproșurile...
Ludovic Orban, acuzat pentru...

Alegerile generale, după opinia noastră, sorocul lor, termenul lor constituţional este pe data de 6 decembrie. E data pe care noi am propus-o, aştept şi punctele de vedere ale altor formaţiuni politice privitor la această dată”, a mai declarat premierul, potrivit g4media.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.