Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, acuză PSD de faptul că, anul trecut a propus un proiect, care a fost și aprobat în Guvern ulterior, prin care voia „nici mai mult nici mai puțin, vânzarea la reducere a României”.

PSD vinde România! Trebuie să știți ce vrea să facă PSD cu România. De doua luni de zile PSD ne amenință cu moțiune de cenzură și mă acuza că îndatorez România. Explic în fiecare lună unde se duc banii pe care îi împrumutam. De ce este PSD interesat de acest subiect? Este simplu. PSD are un plan pe care vi-l prezint astăzi. Acest plan urmează să fie propus și aprobat și în congresul PSD care urmează”, a scris Florin Cîțu.

Cîțu susține că, anul trecut în octombrie, fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, a prezentat un document prin care propunea „nici mai mult nici mai puțin, vânzarea la reducere a României”.

În documentul respectiv se propunea cel mai mare împrumut din istorie pentru a acoperi gaura din buget generată de creșterea pensiilor”, a mai scris Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor atrage atenția asupra faptului că PSD a știut în permanenta că nu are bani să plătească creșterea cu 40% a pensiilor și că nu au bani nici pentru plata salariilor în sectorul bugetar.

Citeste si:
Firea: „Îmi doresc ca peste 4 ani să candidez din nou la alegerile...
Firea: „Îmi doresc ca peste 4...

Ce prevedea planul negociat de PSD și aprobat în Guvern:


  • reducerea cu 30% a personalului bugetar

  • reducerea cu 20% a cheltuielilor primăriilor și cheltuielilor județene

  • privatazirea CEC și EXIM BANK, cele doua bănci de stat

  • privatizarea companiilor din sectorul energetic

  • privatizarea parțială a sistemului sanitar

  • reducerea arieratelor companiilor de stat

  • aplicarea OUG 109 pentru toate copaniile de stat și regiile autonome

  • înghețarea salariilor în sectorul bugetar pentru 2 ani de zile.


Mai mult decât atât, Cîțu susține că proiectul mai prevedea și creșterea punctului de pensie din septembrie 2020, până în septembrie 2021.

Înțelegeți cât de mare este ipocrizia acestui partid? PSD a fost de acord cu toate aceste condiții în timp ce de trei luni de zile țipă în gura mare că ei se gândesc la pensionari și alții nu. A venit momentul să demascăm minciuna PSD și românii să știe adevărul. Acesta este planul PSD pentru Romania aprobat încă de anul trecut. Și asta îi așteaptă pe romani dacă votează PSD. PNL a demonstrat că poate face față acestei crize duble, de santate și economie, fară să cedeze nimic din independența politicii economice și fiscale”, a mai scris pe pagina sa de Facebook Florin Cîțu.

Citeste si:
Valoarea tichetelor de masă a crescut. E incredibil cu ce sumă
Valoarea tichetelor de masă a...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.