Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a anunțat că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi depusă la începutul lunii septembrie.

Tăriceanu consideră că prelungirea stării de alertă este o „tragere de timp” din partea Guvernului Orban, pentru a evita această moțiune de cenzură. De asemenea, liderul ALDE a anunțat că moțiunea va fi depusă la 1 septembrie.

Moţiunea întârzie să apară, pentru că în discuţiile pe care le-am avut cu preşedinţii Ciolacu şi Ponta am convenit că nu e oportun să depune moţiunea de cenzură în perioada stării de alertă, iar acesta este unul dintre motivele pentru care credem că PNL, tot timpul, trage de timp pentru a evita depunerea unei moţiuni. La toamnă acest lucru nu mai poate fi evitat. Această politică este străvezie şi pentru noi. PNL încearcă s-ă-şi acopere gafele, să-şi acopere erodarea permanentă pe care o are în plan politic cu prelungirea acestei stări de alertă. Nu cred că starea de alertă va putea fi prelungită la infinit. Deci planurile lor… Sigur că pot găsi o portiţă, dar la toamnă nu se mai poate întârzia cu depunerea moţiuniii de cenzură dincolo de 1 septembrie”, a declarat liderul ALDE.

Tăriceanu spune că viitorul Guvern nu va fi de uniune națională și nici unul politic.

Nu văd necesar un politic, nu văd necesar să aibă o singură misiune – organizarea liberă a alegerilor locale şi parlamentare. Nu aş merge pe guvern de uniune naţională, pentru că negocierile sunt extrem de anevoiase. Nu aş merge pe un guvern politic”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Iunie 2020 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.