Premierul Ludovic Orban a declarat că dacă PSD va susține demiterea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului, înseamnă că susține și suprataxarea pensiilor speciale.

Grupurile noastre parlametare vor iniția procedura de schimbare din funcție, vor purta negocieri cu celelalte grupuri parlamentare. Noi considerăm că instituția Avocatului Poporului trebuie să fie o instituție care să apere drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor români, care să fie de partea românilor care respectă legea, nu de partea celor care încalcă cu bună știință legea, să nu fie reprezentantul PSD, ci reprezentantul cetățenilor. S-a ajuns prea departe. Să-i consideri pe medici, cadrele medicale, toți angajații spitalelor ca și cum ar fi administratori de lagăre de detenție e ceva inacceptabil”, a declarat Ludovic Orban.

Orban: „Renate Weber nu mai e de multă vreme Avocatul Poporului”

Premierul susține că atacarea la CCR a reglementărilor prin care s-au acordat amenzi către cei care nu au respectat legea „ne-a arătat că Avocatul Poporului s-a pus de partea celor 1% din populație, care nu au respectat legea și au fost amendați”.

Toate demersurile făcute în ultima perioadă de Avocatul Poporului îmi arată că Renate Weber nu mai e de multă vreme Avocatul Poporului. A rămas, așa cum era și Ciobă, avocat al PSD. Ultimul atac a fost cel împotriva legii privitoare la impozitarea pensiilor speciale. Vom vedea dacă PSD sprijină cu adevărat suprataxarea pensiilor speciale. Dacă votează demiterea Avocatului Poporului înseamnă că sprijină cu adevărat, dacă nu, nu”, a mai spus premierul Ludovic Orban, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Iunie 2020 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.