PNL a depus o cerere de revocare din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber, motivând prin faptul că aceasta și-a depășit atribuțiile legale.

Cererea a fost depusă de către liderii PNL din Senat și Camera Deputaților, Daniel Fenechiu și Florin Roman, la cererea premierului Ludovic Orban.

Premierul a declarat că Avocatul Poporului este acum "apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari", după ce Renate Weber a contestat impozitarea pensiilor speciale. Aceasta a mai fost criticată în sesizarea PNL și pentru declanșarea mecanismului național privind prevenirea torturii în spitale.

Vă solicităm să procedați la sesizarea Comisiilor Juridice ale Camerei Deputaților și Senatului, pentru ca în ședință comună să audieze Avocatul Poporului, dna Renate Weber, în vederea revocării din funcție în care a fost numită. (...) Avocatul Poporului a acționat cu depășirea competențelor legale stabilite de Legea nr.35/1997, având drept consecință nerespectarea dispozițiilor art.13 din Legea de organizare și funcționare a Instituției Avocatul Poporului și pe cale de consecință a art.1 alin.(5) din Constituția României”, se arată în cererea de revocare din funcție a Avocatului Poporului, depusă de PNL.

În sesizare, liderii PNL au motivat prin faptul că Renate Weber a declanșat mecanismul pentru prevenirea torturii în spitalele și a contestat impozitarea pensiilor speciale.

Citeste si:
Ciolacu îi cheamă pe liberali la o dezbatere despre Sănătate
Ciolacu îi cheamă pe liberali...

Declanșarea mecanismului național privind prevenirea torturii (MPN) cu privire la unitățile sanitare care tratează pacienți COVID 19, sub aspectul monitorizării acestora fără un temei concret, constând în existența unor sesizări care să creeze suspiciuni rezonabile privind existența unor acte sau fapte ce pot fi asimilate torturii. În fapt, mecanismul de monitorizare a fost instituit fără a se comunica unităților sanitare actul administrativ care a stat la baza declanșării procedurii de monitorizare. (...) Prin urmare, prin propria-i comunicare Avocatul Poporului induce o stare de confuzie cu privire la acțiunea sa, acest fapt fiind de natură să afecteze grav buna funcționare a sistemului sanitar în ansamblul său, infrastructură critică a statului, în perioada stării de urgență, ulterior în perioada stării de alertă, instituite urmare a pandemiei declarate astfel de Organizația Mondială a Sănătății.

Existența unui grav conflict de interese generat de acțiunea Avocatului Poporului în sprijinul blocării intrării în vigoare a Legii pentru modificarea Codului Fiscal, adoptată de Parlamentul României, la data de 17 iunie 2020, prin care pensiile „speciale” sunt impozitate drastic, eliminând astfel discrepanțele care au generat revolta poporului român în privința inechității sistemului public de pensii”, se mai precizează în document.

Sesizarea completă făcută de PNL se poate găsi AICI.

Citeste si:
Roman (PNL): Imediat ce vom avea majoritate, o vom demite pe Renate...
Florin Roman: Imediat ce vom...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.