Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, este de părere că Guvernul modifică cifrele cazurilor de infectare în funcție de interesele proprii, iar oamenii care respectă normele de igienă și cei care poartă mască, nu fac asta cu convingerea că trebuie să se protejeze.

Ciolacu consideră că PNL a procedat extrem de prost în legătură cu prelungirea stării de alertă, în condițiile în care aceștia au ales să o impună, în loc ca aceasta să fie discutată și votată în Parlament.

Părerea mea că calea aleasă de PNL, aceea de a nu veni să fie votată starea de alertă în Parlament este cea mai proastă. Într-un fel, au impus prin forță această stare de alertă, fară o dezbatere parlamentară și nu numai chiar o dezbatere publică”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta critică deciziile Executivului și spune că va depune un conflict constituțional pentru introducerea forțată a stării de alertă și, implicit, a unor restrângeri de drepturi cetățenești, care, potrivit Constituției, se realizează doar prin lege.

Este clar că se joacă cu cifrele. Vreau să-i spun domnului Orban foarte clar: poate noi, politicienii, mai mințim, dar cifrele niciodată nu mint. Au găsit calea cea mai proastă de a impune o stare de alertă. Categoric, mâine o să depun conflict constituțional, deoarece restrângerea de drepturi cetățenești, se specifică foarte clar în Constituție, se face numai și numai prin lege”, a mai declarat președintele PSD, potrivit adevarul.ro.

Cât despre persoanele care respectă regulile de igienă și poartă mască de protecție, Marcel Ciolacu a spus: „Lumea poartă mască, dar poată de dragul de o purta, nu poartă mască convinși că trebuie să se protejeze”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Iunie 2020 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.