Fostul ministru al Justiției a mărturisit detalii șocante din scandalul pe care l-a avut cu fostul premier, Viorica Dăncilă care, după dezvăluirile Anei Birchall, ar fi oprit pachetul de legi ce viza înăsprirea liberării condiționate deoarece erau cuprinse și faptele de corupție.

„Eu atunci am făcut o serie de propuneri de modificare legislativă care au fost lucrate cu toți oamenii din sistem, cu toate instituțiile, eu am propus înăsprirea condițiilor pentru liberare condiționată, pentru că se acordă liberarea condiționată mult prea ușor. Am impus, pe de o parte, să ai obligația cumulului condițiilor, lucru care nu există în momentul de față și am majorat fracțiile. Ce s-a întâmplat... O asemenea modificare se aplica tuturor infracțiunilor, inclusiv celor de corupție”, a declarat fostul ministru în cadrul unei emisiuni de la Realitatea PLUS.

De asemenea, aceasta a povestit cum Viorica Dăncilă i-ar fi adresat cuvinte jignitoare după ce a realizat ca acele „condiții mult înăsprite” vizau și fatele de corupție.

„Am prezentat toate aceste modificări într-o conferință de presă și nici nu am ajuns bine în birou că doamna premier de la acea vreme (nr. Viorica Dăncilă) m-a sunat, m-a făcut în toate felurile și a spus ca eu să retrag ce am spus, în afară de înăsprirea anumitor pedepse. Am spus că refuz să fac acest lucru. A ieșit dânda public. Probabil că s-au înroșit telefoanele atunci, că altfel nu-mi explic de ce imediat a ieșit, a avut această reacție. Și-au dat seama că asemenea condiții, mult înăsprite, se aplicau și faptelor de corupție. Urmarea o știți: m-am ales cu încă o cerere de remaniere”, a mai spus aceasta.

Mai mult, Ana Birchall a venit cu afirmații dure în momentul în care a fost întrebată de felul în care ar reacționa la posibilă reîntâlnire cu fostul premier: „Săraca, a fost doar o marionetă. Eu nici nu cred că a realizat ce face. I-aș spune: dacă făceam aceste lucruri, nu făceam bine românilor? Eu propuneam niște lucruri pe care le susțin în continuare.Cinismul cu care a acționat imediat, de a mă remania, de a face acel conflict, de a mă da afară din partid, sigur că arată că toți au fost deranjați de ce m-am trezit eu să înăspresc condițiile pentru liberare condiționată”, a mai adăugat fostul ministru.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.