Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al lui Mugur Isărescu, îi ia apărarea guvernatorului BNR și spune că acesta nu a colaborat cu Securitatea.

Declarațiile lui Adrian Vasilescu reprezintă prima poziție oficială a Băncii Naționale a României, după ce CNSAS a stabilit că Isărescu a fost colaborator al Securității.

Poziția BNR este că Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea. Această poziție este susținută de trei documente ale CNSAS prin care confirmă că nu a colaborat cu Securitatea”, a declarat Vasilescu pentru cei de la libertatea.ro.

Consilierul lui Isărescu spune că ”e o adeverință la dosar, mai are încă una în 2002 și încă una după 2002 prin care CNSAS confirmă sau admite că nu a fost colaborator al fostei Securități.”

Adrian Vasilescu spune că un cetățean al țării a cerut reanalizarea de colaborator al Securității în ceea ce îl privește pe Mugur Isărescu: ”nu are importanță cine este cel care a sesizat, din ce motive a făcut-o…” mai adaugă acesta.

Citeste si:
Când începe procesul în care Isărescu este acuzat de colaborare cu...
Când începe procesul în care...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Curtea de Apel a înregistrat dosarul CNSAS, trimis în cursul zilei de luni în instanță. Cererea are ca obiect ”constatarea calităţii de lucrător/colaborator al Securităţii (OUG 24/2008)', Mugurel Constantin Isărescu figurând ca "pârât".”

Într-un comunicat de presă publicat de CNSAS pe site-ul său, se arată că:

”Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar) – 1 persoană”

Cei de la Bursa au scris în 2019 că avocatul Gheorghe Piperea a solicitat CNSAS să verifice dacă Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității.

Citeste si:
O pisică reținută pentru trafic de droguri a reușit să evadeze din...
O pisică reținută pentru...

Acum trei ani, România Liberă scria că Isărescu a colaborat cu Securitatea cu numele de cod ”Manole.” La momentul respectiv, CNSAS nu avea capacitatea de a verifica acest fapt, însă legea a fost modificată de Parlament, adăugând persoana care ocupă funcția de guvernator BNR între cele pentru care poate fi cerută verificarea.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.