CNSAS consideră că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității și a cerut în instanță constatarea acestei calități.

Informația a fost publicată în exclusivitate de cei de la ziare.com și notează că nota în care Isărescu este confirmat drept colaborator a fost aprobată de Colegiul CNSAS.

Următorul pas este sesizarea Curții de Apel București, care va confirma sau infirma verdictul Colegiului instituției.

Într-un comunicat de presă publicat de CNSAS pe site-ul său, se arată că:

”Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar) – 1 persoană”

Cei de la Bursa au scris în 2019 că avocatul Gheorghe Piperea a solicitat CNSAS să verifice dacă Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității.

Acum trei ani, România Liberă scria că Isărescu a colaborat cu Securitatea cu numele de cod ”Manole.” La momentul respectiv, CNSAS nu avea capacitatea de a verifica acest fapt, însă legea a fost modificată de Parlament, adăugând persoana care ocupă funcția de guvernator BNR între cele pentru care poate fi cerută verificarea.

Cei de la Ziare.com au cerut un punct de vedere, însă Daniel Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a refuzat să comenteze, afirmând că este o chestiune personală și nu una instituțională, care să privească Banca.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Iunie 2020 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.