Călin Popescu Tăriceanu îl trage la răspundere pe președintele Klaus Iohannis pentru gestul făcut ieri, 11 iunie, de a depune o coroană de flori la monumentul dedicat Mineriadei. Liderul ALDE consideră că este un gest de apreciat, dar nu a fost făcut când trebuie, având în vedere că Mineriada a fost între 13-15 iunie 1990.

Ieri, dl Iohannis și-a învins frica de virus și a ieșit din mediul septic de la Cotroceni. A fost în Piața Universității unde a depus o coroană de flori la monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Un gest frumos și de apreciat. Doar că ieri a fost data de 11 iunie!”, a scris Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu susține că nu este prima dată când președintele face un asemenea gest, comemorând eroii țării în funcție de programul său.

Nu este pentru prima dată când dl Iohannis rescrie istoria în funcție de interese electorale sau de când trebuie să plece la Sibiu. Anul trecut a încercat să organizeze o ceremonie de omagiere a victimelor comunismului la 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 în luna Mai! Ca să-l ajute în campania electorală pentru Parlamentul European. Doar replica hotărâtă a unor urmași ai dizidenților anticomuniști l-a putut întoarce din drum.

Deci, dl Iohannis este un Președinte care stimează și omagiază eroii noștri atunci când îi poate folosi în campania electorală și doar în timpul programului de lucru! Exclus în weekend!”, a mai scris liderul ALDE pe Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Iunie 2020 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.