Fostul premier, Viorica Dăncilă, susține că, în timpul guvernării PNL, economia țării scade, românii o duc din ce în ce mai prost, iar România se împrumută încontinuu.

Deși temporar mascat de criza coronavirusului, eșecul guvernării liberale e dincolo de orice îndoială. Estimările organizațiilor financiare internaționale prevăd o scădere economică de 5% în acest an și un deficit bugetar apropiat de 10%. Iar în timp ce veniturile românilor au scăzut (în condițiile închiderii sau suspendării temporare a activității multor companii), prețurile au explodat, înregistrând o creștere de 6,4% în primele patru luni ale acestui an prin comparație cu perioada similară a anului trecut. Și ca să fie complet tabloul eșecului liberal, România s-a împrumutat luna trecută cu o sumă record de 3,3 miliarde de euro (la dobânzi sensibil crescute față de ianuarie și februarie)! Acesta e bilanțul real al guvernării PNL: economia scade, românii o duc mai prost, țara se împrumută accelerat”, a scris Viorica Dăncilă.

Dăncilă susține că datoriile externe ale României sunt mici acum datorită perioadei de guvernare a PSD.

În loc să demisioneze, ministrul Finanțelor ajunge să se laude cu cifrele furnizate de agențiile internaționale de rating, bucuros că România n-a fost cotată mai jos. Spre știința domnului Cîțu, am scăpat la mustață de retrogradare în rapoartele agențiilor de rating nu datorită performanțelor acestui guvern, ci – după cum a menționat clar agenția Standard & Poor’s – «având în vedere datoria publică și datoria externă relativ scăzute ale României» (lucru care este meritul PSD, fiindcă în perioada guvernării PSD datoria publică A SCĂZUT ca procent din PIB)!”, a mai precizat fostul premier.

Viorica Dăncilă consideră că este nevoie de o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. În caz contrar, contraperformața celor 7 șuni de guvernare liberală va continua.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Românii n-au ce aștepta de la Orban, Cîțu și ceilalți artiști ai dezastrului. Contraperformanța acestor 7 luni de guvernare liberală va continua și în lunile care au mai rămas până la alegerile parlamentare, dacă li se mai permite acestor oameni să conducă România. Cred însă că e nevoie de o moțiune de cenzură prin care guvernul Orban să fie demis, iar asta cât mai repede!”, a scris pe Facebook Viorica Dăncilă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Iunie 2020 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.