PSD consideră că prelungirea stării de alertă va „pune definitiv pe butuci mii de firme”, lăsând în urmă sute de mii de șomeri. Social-democrații au anunțat că nu vor vota „în orb” această măsură.

Prelungirea stării de alertă pune definitiv pe butuci mii de firme şi produce sute de mii de şomeri, dar, în loc de planul relansării economice, Orban face turul berilor pe la terase! Antreprenorii sunt disperaţi după ce Orban şi Iohannis le-au servit clasica lecţie liberală „una bem, alta fumăm”. Guvernul s-a bătut cu pumnul în piept că din 15 iunie reporneşte zonele cele mai chinuite ale economiei, turism şi HORECA preşedintele le-a spus ieri, rânjind, NICHT. NU măsuri de susţinere fiscală, NU credite bancare, DA restricţii în continuare”, a scris PSD.

Social-democrații susțin că, dacă va fi prelungită starea de urgență, până în iulie am putea ajunge la un milion de șomeri.

Încă 150 de mii de români riscă să rămână pe drumuri din cauza prelungirii stării de urgenţă. Nu sunt doar restaurante, cafenele, cofetării ori patiserii, ci şi de zeci de mii de furnizori din servicii, transport sau agricultură. Asta amplifică criza şi ne duce la milionul de şomeri până în iulie!”, au transmis social-democrații.

PSD a anunțat că nu va mai vota „în orb” măsura prelungirii stării de alertă, fără a avea date concrete și fără ca Ludovic Orban să vină cu un plan pentru relansarea economiei.

PSD nu mai poate vota în orb ce vrea Iohannis fără date epidemiologice concrete şi, mai ales, fără ca Orban să vină cu planul relansării economice. Un preşedinte care îi priveşte pe români de sus şi un premier care le vorbeşte de sub mese sunt pentru ţară o combinaţie mai letală decât COVID!”, a mai scris pe Facebook PSD.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Iunie 2020 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.