Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice afirmă că PSD urăşte informatizarea instituţiilor publice, pentru că doar aşa poate să fure: „Cel mai uşor este să furi cu hârtii, cu dosare”.

Ministrul a explicat că în Parlamentul României a existat o lege care interzicea oricărei instituţii să ceară o informaţie unui client, în cazul în care o putea lua din altă parte.

„Am avut în Parlament o lege, ca să vedeţi cât de mult urăsc cei de la PSD informatizarea, şi o urăsc pentru că numai aşa pot să fure. Cel mai uşor e să fure când totul este cu hârtii, cu dosare. Am avut în Parlamentul Românei un proiect de lege care interzicea oricărei instituţii să ceară o informaţie unui client, adeverinţă etc, dacă putea să o ia de la altă instituţie a statului. A căzut acel proiect de lege. Cu brio. Dar dacă îi întrebi bineînţeles că ei sunt pentru informatizare. Proiectul caselor de marcat, suntem ultima ţară din Europa care nu are aşa ceva. A fost abandonat acum doi ani de zile”, a susținut acesta în cadrul unei emisiuni Realitatea Plus.

De asemenea, Cîțu a menționat că la începutul anului politicienii s-au arătat de acord cu proiectul său, dar ulterior s-au răzgândit.

A trebuit să forţez lucrurile. Elimină evaziunea şi când elimini evaziunea, elimini şi sursa de finanţare a PSD pentru că de acolo se finanţează. Corupţia era susţinută vădit pentru că altfel nu pot să îmi explic cum nu poţi să faci 30 de ani informatizare. Este clar o legătură între corupţie şi PSD. Au ţinut ANAF şi Ministerul Finanţelor Publice neinformatizate voit. Scopul era de a lua banii şi a-i deturna în scopuri proprii", a subliniat ministrul.

Mai mult, Florin Cîțu a readus în discuție problema aparatului public ce nu se află la nivelul anului 2020, însă a arătat că totul va fi mult mai simplu atunci când va fi realizată informatizare.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

„În perioada de pandemie am ieşit public şi am spus că nu cred că ar trebui ca cei din aparatul public să meargă în şomaj tehnic. Nu ar fi însemnat foarte mulţi bani, erau foarte multe excepţii şi în acelaşi timp era totuşi aparatul cu care am administrat perioada de criză. Dar asta nu înseamnă că nu este ineficient, nu înseamnă că nu este foarte mare şi că nu trebuie adus în 2020. Pentru că asta este problema pe care o avem. Aparatul public nu este în 2020. Economia este, sectorul privat este, dar aparatul public nu este. Totul va fi mult mai uşor de făcut după ce facem informatizare, după ce conectăm toate instituţiile statului una la alta”, a mai adăugat acesta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Iunie 2020 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.