Liderul interimar al PSD a declarat că în urma discuțiilor cu mai mulți lideri de partide s-a stabilit întocmirea un proiect legislativ pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali până la sfârșitul săptămânii viitoare.

„Am avut discuţii cu toţi liderii de partid şi urmează, cred că şi la acest sfârşit de săptămână, să vorbim din nou. Noi am creionat o propunere legislativă, am transmis-o, chiar liderul PNL ne-a dat anumite modificări pe care le consideră dânşii necesare şi sunt ferm convins că până la sfârşitul săptămânii o să avem creionat un proiect legislativ”, a specificat Ciolacu.

De asemenea, acesta a avertizat că pe data de 21 iunie expiră mandatele aleşilor locali și dacă proiectul legislativ nu este adoptat cât mai repede în Parlamet, vor fi blocate toate administraţiile locale. Mai mult, acesta a venit cu replici dure către actualul Guvern, afirmând că s-au gabit cu ordonanța de urgență care s-a dovedit în final a fi neconstituțională.

„E o necesitate, aş dori ca oamenii să înţeleagă foarte bine. Este iar o gafă a Guvernului, s-au grăbit cu ordonanţa de urgenţă pe care Curtea Constituţională a găsit-o neconstituţională şi dacă nu intervenim rapid săptămâna viitoare, aşa cum am făcut când a fost cu starea de urgenţă şi starea de alertă, să existe o lege suport, atunci toţi aleşii locali nu îşi mai pot desfăşura activitatea după data de 21 iunie. După data de 21 iunie s-ar bloca toate administraţiile locale dacă Parlamentul, în săptămâna următoare, nu vine cu o lege de prelungire a mandatelor”, a menţionat Ciolacu.

Liderul PSD a afirmat că şi-ar dori ca în acest proiect de lege să fie prevăzută şi data alegerilor locale: „Eu aş vrea să venim în lege şi cu data alegerilor, cu un amendament, în cazul în care experţii, nu neapărat Guvernul, spun că încă există pericol pentru populaţie să poată fi prelungit. Alegerile trebuie ţinute, expiră mandatele, trebuie să intrăm într-o normalitate”.

Citeste si:
Ciolacu: „România nu este pregătită pentru campania electorală”
Ciolacu: „România nu este...

Marcel Ciolacu a dat asigurări că se va ocupa personal de acest lucru, consultând mai mulți specialiști.

„PSD crede că trebuie făcute alegerile locale când nu mai există niciun pericol asupra populaţiei şi când populaţia crede acest lucru. (…) Eu o să încerc, săptămâna viitoare, să am o discuţie şi cu specialiştii, (…) o să încercăm să ne informăm cât mai bine de la specialişti şi cred că jocul politic trebuie să înceteze măcar când transmitem oamenilor această siguranţă, că se pot ţine alegeri”, a mai spus acesta.

Curtea Constituțională (CCR) a decis miercuri că ordonanța de urgență prin care au fost prelungite mandatele aleșilor locali, precum și legea PSD-ALDE-Pro România prin care Parlamentul și-a arogat atribuția de a stabili data alegerilor locale, sunt neconstituționale.

Citeste si:
Numirea lui Florin Iordache, atacată la Curtea Constituţională de...
Numirea lui Florin Iordache,...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.