Politica 29 Mai 2020 15:10

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, vine în apărarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, după ce acesta a fost acuzat de PSD că și-a angajat rude pe „salarii nesimțite” la propriul minister.

Liderul deputaților PNL îi acuză pe social-democrați că inventează „tot soiul de povesti, de snoave scrise în buncărele ideologice socialiste”, la adresa lui Nelu Tătaru.

E foarte greu sa nu observi tirada de atacuri politice la adresa ministrului Sănătăţii, dr. Nelu Tătaru, venită pe filiera PSD. Şi pentru ca Nelu Tătaru nu este corupt sau nu se ascunde în Parlament de justiţie, cum este cazul ultimilor miniştri ai sănătăţii din partea PSD, ministrului liberal i se inventează tot soiul de povesti, de snoave scrise în buncărele ideologice socialiste. PSD a politizat sănătatea în integralitate, iar spitalelor conduse de baronii roşii au ajuns cazemate de partid, în care singurul criteriu la angajare este şpaga şi carnetul de partid. Este deja notoriu cazul de la Cîmpeni, unde PSD a înlocuit un “chelner”, care nu a fost niciodată “chelner”, doar pentru propaganda, cu un... miner, demis de la conducerea spitalului de acelaşi primar PSD, pentru... management defectuos! Principala grijă a PSD a fost aceea de a cenzura o Hotărâre de Guvern, pentru ca baronii roşii să-şi numească politic managerii de spitale, preocupaţi de voturi, nu de sănătatea oamenilor”, a declarat Florin Roman.

Roman mai spune despre Nelu Tătaru că este urât de PSD pentru că a reușit să gestioneze pandemia exeplar, cu toate că a intrat la conducerea Ministerului Sănătății „cu stocuri zero lăsate de PSD la materiale sanitare” și cu „o rețea de spitale politizată”.

„Pentru noi, cei de la PNL, dar şi pentru foarte mulţi români, dr. Nelu Tătaru este un adevărat erou! A intrat pe câmpul bătăliei anticovid cu stocurile zero lăsate de PSD la materiale sanitare, fără cele 8 spitale regionale promise de Liviu Dragnea, cu o reţea de spitale politizată aşa cum numai PSD ştie sa o facă. Un adevărat dezastru a lăsat PSD în urmă, iar la sănătate şi la cultura, dacă nu au fost numiţi hoţi, au fost numiţi frizeri şi coafeze, toţi cu carnet roşu! Schimbarea directorilor roşii a închis robinetul corupţiei, iar asta a agitat spiritele in PSD, care a pus toate tunurile pe Nelu Tătaru, urât de socialişti pentru ca a gestionat exemplar criza pandemică şi nu a dus România în situaţia Spaniei sau Italiei”, a mai spus Roman.

Citeste si:
Nelu Tătaru: Masca de protecție trebuie purtată și pe trecerea de...
Nelu Tătaru: Masca de...

Florin Roman a anunțat că va depune o inițiativă legislativă prin care cei de la conducerea unităților medicale să nu poată ajunge pe aceste posturi dacă sunt membri din conducerea unui partid politic.

„Angajamentul nostru ferm este să oprim depolitizarea sănătăţii, marca PSD, iar managerii spitalelor sa fie profesionişti, nu politruci de partid. Aştept ca aceasta iniţiativa să fie susţinută şi de PSD, să avem un moment zero al oricărei intervenţii politice în sănătate. Doar aşa putem avea un sistem medical credibil şi puternic”, a mai precizat liderul deputaților PNL.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.