Politica 25 Mai 2020 18:20

Călin Popescu Tăriceanu îl critică dur pe fostul președinte Traian Băsescu, care a devenit „cel mai aprig opozant al majorării veniturilor pensionarilor”, deși el primește două pensii și o „indemnizație grasă de parlamentar european”.

Lupta lui Traian Băsescu cu pensionarii continuă. După ce în 2010 a tăiat pensiile cu 15%, acum este cel mai aprig opozant al majorării veniturilor pensionarilor. Asta se întâmplă când stai pe 2 pensii și o indemnizație grasă de parlamentar european. Da! Cel care le spune pensionarilor să mai strângă cureaua primește: pensie de marinar, pensie de președinte de țară, la care se adaugă cei 20.000 Euro pe lună de la Parlamentul European. La banii ăștia nu prea poți ține cu pensionarii! Mai degrabă cu mogulii ăia pe care îi voia în țepe în Piața Victoriei. Nu-i așa, Traiane?”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Mesajul transmis de Tăriceanu, vine în urma declarațiilor făcute de Traian Băsescu, în contextul majorării pensiilor de la 1 septembrie.

Fostul președinte susține că Guvernul Orban nu ar trebui să mărească pensiile de la 1 septembrie, pentru că economia nu poate susține o asemenea creștere.

Până la alocații și pensiile, demagogii ăștia ar trebui să facă un lucru simplu. Să mărească pensiile de la 1 ianuarie anul viitor cu 7% și se rezolva problema. E o păcăleală pe care ei o aplică împreună cu liderii pensionarilor. Pensionarii ar trebui să se mulțumească cu indexarea de anul acesta", a spus Băsescu

"Dacă eu aș fi în locul guvernanților, aș ieși în fața pensionarilor și aș spune adevărul, care e situația. Dacă s-au pierdut 300.000 de locuri de muncă, de unde bani pentru majorarea pensiilor? Nu trebuie să distrugi țara pentru niște voturi”, a mai spus Traian Băsescu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Mai 2020 - 06 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.