Politica 20 Mai 2020 14:20

Președintele Klaus Iohannis a fost amendat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce în luna aprilie acesta a acuzat PSD că vinde Ardealul ungurilor.

Sesizarea la CNCD a fost făcută de PSD, pentru „instigare la ură pe baza răspândirii de informații false”, după declarațiile pe care le-a făcut despre proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Declarația pentru care a fost amendat Klaus Iohannis:

Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD). E incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD-ul a ajutat UDMR-ul să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, Guvernul, ne luptăm cu pandemia de coronavirus, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor. Ciolacu, oare ce v-a promis liderul de la Budapeste, Viktor Orban, în schimul acestei înțelegeri? Vedeți, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea se înțelege poate mai bine acum de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și a românilor.Cât timp eu sunt președinte, o astfel de lege nu va exista”.

Votul în Colegiul CNCD a fost 6-1 pentru constatare, și 5-1 pentru amendă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Mai 2020 - 02 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.