Politica 18 Mai 2020 09:27

Premierul Ludovic Orban a dat declarații la începutul ședinței de Guvern. Acesta a spus că a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care este instituită starea de alertă în România, pentru a nu exista comentarii și polemici, și urmează să fie trimisă în Parlament.

Pentru a nu avea niciun fel de comentarii și polemică privind starea de alertă, pentru ca lucrurile să fie clare și să nu avem foarte multe dispute, decizia de a institui starea de alerta prin Hotărâre de Guvern în conformitate cu prevederile legii e decizia adoptată”, a declarat premierul.

Ludovic Orban spune că am trecut acum de la stare de alertă, la „stare de alertă maximă”, care va ajuta la respectarea regulilor pentru protejarea oamenilor.

„Odată cu adoptarea Hotărârii de Guvern continuăm starea de alertă instituită, dar, ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alerta la stare de alertă maximă, pentru că legea ne conferă toate pârghiile și instrumentele pentru a asigura respectarea măsurilor, a regulilor stabilite pentru a apăra sănătatea și viața oamenilor”, a mai spus Orban.

Premierul susține că dacă răspândirea virusului va fi controlată așa cum trebuie, cresc șansele să revenim la normal. Pentru ca regulile să fie respectate, Orban spune că autoritățile au la dispoziție „toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile”.

„Am văzut o minoritate care se manifestă de multe ori agresiv și în sfidarea regulilor. Cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu atât crește șansa de a reveni la normal. Va trebui ca măsurile de relaxare pe care le-am adoptat să nu genereze mai multe riscuri. Ca atare, odată cu adoptarea acestei Hotărâri de Guvern, avem la dispoziție toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile. Amenzile îndeamnă la o conduită corectă


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Mai 2020 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.