Politica 15 Mai 2020 11:45

PSD aduce noi acuzații la adresa Guvernului PNL, susținând că, din cele 600.000 de IMM-uri din România, dintre care 96.000 înscrise pe IMM Invest, doar 12 au beneficiat de ajutor de la stat.

Social-democrații spun că doar 12 IMM-uri au beneficiat de ajutor din partea Guvernului, prin credite garantate de stat, dintre cele 96.000 înscrise pe IMM Invest.

Doar 12 din cele 600.000 de întreprinderi mici și mijlocii au putut beneficia de ajutor de la Guvernul PNL în două luni de stare de urgență! Doar 12 IMM-uri au obținut credite garantate de stat din cele 96.000 care s-au înscris pe platforma IMM Invest, după ce aceasta s-a blocat în prima zi de funcționare!”, scrie PSD.

PSD consideră că IMM-urile au fost bătaia de joc a Guvernului PNL, iar faptul că acesta nu a făcut tot ce trebuia pentru salvarea economiei din România, a dus la falimentul multor firme și la mii de oameni care au rămas fără locuri de muncă.

În timp ce alte state, inclusiv vecinii României, au alocat miliarde de euro, până la 15-30% din PIB, pentru salvarea economiei naționale și a firmelor autohtone, în România IMM-urile au fost bătaia de joc a unui guvern incapabil înțeleagă gravitatea situației. Mii de firme au intrat și vor intra în faliment. Adică alte sute de mii de șomeri și o scădere abruptă a nivelului de trai din România! Pandemia nu scuză prostia!”, a transmis pe Facebook PSD.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.