Politica 13 Mai 2020 18:20

Vicepremierul Raluca Turcan reacționează dur la adresa PSD, după ce moțiunea simplă, depusă de social-democrați împotriva ministrului Finanțelor Florin Cîțu, a fost adoptată în Parlament.

Turcan susține că social-democrații, cei care „au pus pe butuci economia României”, nu se pot abține din a folosi criza sanitară în care se află România, pentru a obține câștiguri politice.

Aceeași majoritate care a pus pe butuci economia României a dat dovadă azi de un tupeu incredibil prin votul împotriva ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu. PSD demonstrează din nou că nu se poate abține să se folosească de criza sanitară pentru a obține câștiguri politice. Nimeni responsabil de situația finanțelor pe care am găsit-o la preluarea guvernării nu ar trebui să mai deschidă gura o bună perioadă de timp”, a transmis Raluca Turcan.

Vicepremierul îi ironizează pe PSD-iști, afirmând că aceștia nu sunt capabili să gestioneze „nici măcar finanțele unei administrații de bloc” și le sugerează să pună mâna pe o carte de economie de clasa a XI-a.

PSD nu pare capabil să gestioneze nici măcar finanțele unei administrații de bloc, ce să mai vorbim despre evaluarea finanțelor unei țări și a unei guvernări care și-a asumat că învinge criza? Dar ar putea să pornească de undeva: să pună mâna pe o carte de economie de clasa a XI-a”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Moțiunea simplă „Virusul Cîțu” a fost adoptată în Parlament

Moțiunea simplă, depusă de PSD împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, a fost adoptată de Camera Deputaților.

Moțiunea simplă, cu numele de „Virusul Cîțu a infectat economia națională” a fost adoptată cu 166 de voturi „pentru”, 94 „împotrivă" și 28 de abțineri.

Cu toate că social-democrații au cerut demiterea ministrului Finanțelor, aceasta nu obligă guvernul să țină cont de rezultatul votului și nu poate avea efecte juridice.

Citeste si:
Economia Circulară și Tehnologia de Ultimă Generație. Cum își...
Economia Circulară și...

Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Mai 2020 - 06 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.