Politica 13 Mai 2020 17:30

Moțiunea simplă, depusă de PSD împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, a fost adoptată de Camera Deputaților.

Moțiunea simplă, cu numele de „Virusul Cîțu a infectat economia națională” a fost adoptată cu 166 de voturi „pentru”, 94 „împotrivă" și 28 de abțineri.

Cu toate că social-democrații au cerut demiterea ministrului Finanțelor, aceasta nu obligă guvernul să țină cont de rezultatul votului și nu poate avea efecte juridice.

PSD susține că Florin Cîțu, în cele 6 luni de când este ministru al Finanțelor, acesta a distrus economia țării și nu a venit cu măsuri eficiente pentru a o sprijini.

Mai nociv decât efectele pandemiei, mai contagios decât coronavirusul şi mai letal decât maladia COVID-19, 'Virusul Cîţu' a distrus aproape complet economia naţională. După aproape două luni de stare de urgenţă, după nenumărate bâlbe, amânări şi rectificări de acte normative, ministrul Finanţelor, Florin Vasile Cîţu, s-a dovedit incapabil să vină cu măsuri de sprijin eficiente pentru economie. Sondajele de opinie arată că 70% din populaţie consideră că România ar fi putut evita efectele negative din economie, produse de pandemia de coronavirus, dacă Ministerul Finanţelor ar fi luat din timp măsuri eficiente pentru sprijinirea agenţilor economici. Mai simplu spus - 70% dintre români consideră că ministrul Cîţu este un dezastru pentru economie! Ce blestem pe această ţară ca, în cele mai grele momente, economia ei să fie condusă de cel mai dezastruos ministru al Finanţelor din istoria României”, se arată în textul moțiunii simple depuse de PSD, potrivit hotnews.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Mai 2020 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.