Politica 8 Mai 2020 15:30

După o ședință la care au participat Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu si ministrul Finanțelor Florin Cîțu, președintele a declarat că au găsit cele mai bune soluții pentru revigorarea economiei României.

Tema principală a acestei ședințe a fost evaluarea situației economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19.

Președintele a spus că un subiect important a fost deficitul bugetar, care, spune el, va fi „mai mare decât a fost inițial”.

Este clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost inițial – vorbesc inițial la începutul anului, planificat – iar acest deficit trebuie finanțat și am avut o discuție foarte bună pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile, ce măsuri se impun pentru revigorarea economică”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis susține că nu se poate vorbi de o „repornire a economiei”, ci de o „revigorare”, pentru că economia din România nu a fost oprită niciodată.

Iohannis: „Avem șanse bune să își revină economia românească”

Șeful statului a declarat că avem nevioe de „o finanțare bună pentru deficit, ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate”.

Cu toate că economia României se află în acest moment într-o situație de criză, președintele a anunțat că au găsit soluții.

Am găsit soluții pentru toate și este evident că aceste soluții pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entitățile care au fost astăzi la masă lucrează împreună. Au lucrat și până acum. Vom intensifica lucrarea. Avem programe, avem soluții pentru finanțarea deficitului, pentru revigorarea economică și credem că dacă facem lucrurile așa cum trebuie – și așa ne-am propus să le facem – atunci avem șanse bune să își revină economia românească și să ieșim destul de repede din situația total neplăcută, din situația de criză în care ne găsim acum”, a mai declarat Klaus Iohannis, potrivit hotnews.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.