Politica 8 Mai 2020 11:32

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a povestit pe Facebook despre un prieten care a fost nevoit să își externeze mama din spital, pentru că avea cancer de piele, dar nu coronavirus.

Am avut o discuție absolut sfâșietoare cu un amic care îmi povestea cum a trebuit să-și ia mama din spital unde era internată. S-a considerat că, dacă suferă de cancer de piele, nu se califică să stea în spital. Mama prietenului meu este unul dintre miile de români care au fost somați să dispară din spitale pentru a face loc celor care vor veni cu infecția COVID-19”, a relatat Tăriceanu.

Tăriceanu se arată profund dezamăgit și revoltat de ceea ce se întâmplă acum în spitalele din România și de faptul că, dacă nu ești infectat, sau nu ai simptome de coronavirus, nu ești băgat în seamă, nu ești „la modă”.

Ca absurdul să meargă până la capăt, nu ești tratat în spitalele din România dacă nu spui că ai simptome de coronavirus. Dacă spui că ai tensiune, diabet sau cancer nu ești bun, nu ești «la modă»”, a mai scris liderul ALDE.

Pentru a da șansa și altor bolnavi, care suferă de alte patologii în afară de coronavirus, Tărieanu a propus organizarea spitalelor în spații precum săli de sport sau spații expoziționale, în care să fie tratați infectații cu Covid-19 cu forme ușoare.

„Am spus-o mai demult, dar o repet: dacă vreți să nu scoateți bolnavii din spitale, atunci organizați spitale în spații adecvate (săli de sport, spații expoziționale) unde să poată fi tratați în condiții bune bolnavii de coronavirus cu forme ușoare. Asta ar da șansa altor bolnavi să se bucure de atenția de care au nevoie. În fond și ei plătesc asigurări medicale, nu doar cei cu COVID-19”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu: „Acest guvern criminal a făcut totul ca să învrăjbească oamenii”

Liderul ALDE îi consideră vinovați pe cei din guvern, care nu au luat deciziile în favoarea tuturor românilor, și care au învrăjbit oamenii unul împotriva celuilalt.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Acest guvern criminal a făcut totul ca să învrăjbească oamenii unul împotriva celuilalt. Români contra etnici maghiari, bugetari contra privați, tineri contra bătrâni, bolnavi COVID-19 contra bolnavi cronici, iar exemplele pot continua! Nimeni nu a scăpat neatins de cinismul lor, de ticăloșia pe care au afișat-o în ultimele luni de zile”, a mai scris Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu cere specialiștilor din sistemul medical să facă posibilă „tratarea civilizată a zecilor de mii de români care suferă de alte boli”.

„Cer specialiștilor și medicilor din sistemul medical să cântărească bine între deciziile imbecile ale acestor guvernanți și dreptul la sănătate și la viață al bolnavilor cronici! Faceți posibilă tratarea civilizată a zecilor de mii de români care suferă de alte boli. Și ei au dreptul la viață! Ordonanțele Militare nu sunt mai presus decât jurământul pe care l-ați depus. Și dacă vor avea curajul să se atingă de voi, o să vă apărăm!”, a mai transmis Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.