Politica 6 Mai 2020 15:38

PSD a lansat un nou atac la adresa PNL, afirmând că România a ajuns pe ultimul loc în Europa la susținerea economiei naționale din cauza faptului că actualul guvern a intrat în criză bugetară înainte de a intra în criza de coronavirus.

Social-democraţii au publicat, miercuri, pe pagina lor oficială de Facebook, un mesaj în care susțin că, „în primul trimestru din 2020, România acumulase cel mai mare deficit din ultimii 30 de ani!".

„Românii, pe ultimul loc în Europa la susținerea economiei naționale! Doar 3,5% din PIB însumează #toate măsurile prevăzute de Guvern pentru a sprijini firmele și pentru salvarea locurilor de muncă. Vecinii noștri, cu economii comparabile, alocă de câteva ori mai mult decât România.

De ce s-a ajuns aici? Pentru că Guvernul PNL a intrat în criză bugetară înainte de a intra în criza de coronavirus. În primul trimestru din 2020, România acumulase cel mai mare deficit din ultimii 30 de ani! Pe bugetul făcut de PNL, nu de PSD!

Din această cauză plătesc cu mari întârzieri șomajul tehnic, iar până ieri, doar o #singură firmă din categoria IMM reușise să acceseze sprijinul guvernamental!

Mai grav este că, nici pentru viitor, nu există niciun #plan! Nici până în acest moment Guvernul PNL nu a luat nicio măsură pentru salvarea locurilor de muncă! Tot anunță că “vor face”, “vor analiza”, “vor decide”, dar până acum singurul rezultat este că avem peste 1 milion de #șomeri, iar românii sunt nevoiți să-și riște sănătatea pentru a merge la cules sparanghel în Germania!”, scriu social-democrații.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Mai 2020 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.