Politica 1 Mai 2020 13:10

Partidul Social Democrat consideră că, astăzi, trăim cel mai negru 1 Mai din ultimele două decenii, din cauza efectelor pandemiei de coronavirus și a Guvernului care nu găsește soluții optime pentru problemele oamenilor.

„Astăzi trăim cel mai negru 1 Mai din ultimele două decenii. Sunt afectați în primul rând cei mulți, cei cu venituri mici, care nu au economii, pentru a rezista în izolare!

1.027.824 de contracte de muncă suspendate și 260.171 de contracte încetate într-o lună și jumătate, de la începutul stării de urgență! FMI ne anunță că până la finalul anului rata șomajului va depăși 10%!

Guvernul nu a luat nicio măsură activă pentru păstrarea locurilor de muncă! Șomajul tehnic a fost doar o amânare! Dar încetează peste două săptămâni. Mulți vor merge la serviciu doar pentru a-și lua decizia de încetare a contractului de muncă!

Alt val de șomeri, altă scădere și mai abruptă a puterii de cumpărare!

Dintre cele 600.000 de întreprinderi mici și mijlocii doar 2,5% pot beneficia de mult trâmbițatele credite garantate de Guvernul PNL! Restul, care nu sunt bancabile, au în față falimentul, pentru că nu mai au cui să vândă ceea ce fac! Alt val de șomeri, altă scădere și mai abruptă a puterii de cumpărare!

Există însă soluții! PSD a demonstrat că poate reduce șomajul și poate crește puterea de cumpărare! Diferența majoră față de Guvernul actual, e că pentru PSD prioritatea sunt oamenii, nu băncile și corporațiile!”, au transmis social-democrații pe Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.