Andrei Caramitru își atacă fostul șef, Dan Barna, pentru reacția pe care a avut-o cu privire la afirmaţiile făcute de Klaus Iohannis despre proiectul de lege privind acordarea autonomiei Ţinutului Secuiesc.

"Incredibilă ieșirea lui Barna de azi. Îl compară pe Iohannis cu Vadim Tudor. Bezna minții. Sincer - mă bucur că am scris niște propuneri clare de reformă în USR după dezastrul de la prezidențiale, că nu am mai trecut pe acolo de atunci și că nu am mai avut vreo discuție cu Dan (pentru că în loc de schimbare de direcție spre esență USR au ajuns doar în lupte fratricide și poziții publice greșite). Mă bucur că mi-am înaintat demisia de acolo deja acum ceva timp (cu clauza că mă reîntorc doar dacă lucrurile revin pe un făgaș pozitiv)”, a scris Andrei Caramitru, miercuri seară, pe pagina de Facebook.

„Păcat de USR/PLUS că sunt așa de mulți oameni ok acolo. Nu îi înțeleg cum tolerează inepțiile unora. Păcat. Mare păcat. Poate - poate - reușesc totuși să se trezească. E important pentru modernizarea țării asta. Dați-le naibii de liste de candidați și de lupte de culise. Reveniți la ce erați! USR era speranța țării ăsteia acum un an. Se poate. Un pic de curaj ce naiba! Eu oricum îi votez, dar e nevoie de mult mult mai mult”, a adăugat acesta.

Liderul USR, Dan Barna, a comparat mesajul președintelui Klaus Iohannis privind proiectul ce prevedea autonomia Ținutul Secuiesc cu afirmaţii făcute de Corneliu Vadim Tudor sau de Traian Băsescu, pe temă naţionalistă.

„Faptul că preşedintele României, şi asta e foarte important, a decis să adopte astfel de mesaj, specific anilor '90, sunt afirmaţiile din intervenţia domniei sale, foarte asemănătoare cu afirmaţiile lui Vadim Tudor. Faptul că a ales să adopte un astfel de mesaj arată că a ales, cumva, ca să facem o comparaţie proximă, aceeaşi tehnică pe care a folosit-o, ani de zile, Traian Băsescu, când arunca diverse fente comunicaţionale către societate în încercarea de a evita temele stringente ale zilei”, a declarat Dan Barna, potrivit Mediafax.

„Se aruncă, din nou, această temă naţionalistă, vezi, Doamne a Ardealului care va fi vândut Ungariei. Este un mesaj regretabil, îl consider un mesaj greşit, fiindcă nu cred că îşi pune cineva problema că s-ar întâmpla în mod real lucrul acesta. Am înţeles încercarea politică, e clar că e o încercare de capitalizare electorală pe sectorul ultranaţionalist din România”, a mai spus Barna.

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...

Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.