Președintele Klaus Iohannis a atacat marți seară fostele guverne pesediste, acuzându-le de inițiative populiste.

"Banii românilor au fost risipiți de guvernele pesediste, în loc să fie investiți acolo unde aduceau un câștig pentru toată țara. Este trist ca după ani și ani de guverne pesediste să ne găsim în situația în care să facem față unei epidemii groaznice cu visteria aproape goală, fără rezerve și tot aceeași pesediști să strige în Parlament că Guvernul și președintele nu fac ce trebuie! Este ceva jalnic”, a afirmat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni.

Social-democrații au reacționat imediat la atacul președintelui

"Virusul nu mai e ”o simplă răceală”, domnule preşedinte Iohannis?! Vă amintiţi?! Dumneavoastră şi PNL aţi ignorat încă de la bun început pandemia care venea peste România! Ştiu, e simplu să spui că PSD e de vină, dar nu noi ne-am jucat luni de zile de-a anticipatele! (...) Aţi închis lumea în case şi aţi tras obloanele firmelor. Aţi lăsat pe drumuri peste 1 milion de oameni. Pe alţii i-aţi trimis la export la cules de sparanghel în zone roşii din Europa! Nu aţi luat nicio măsură concretă, doar aţi făcut achiziţii la suprapreţ de la firmele de casă. Să vă fie ruşine, aţi pus România pe harta corupţiei internaţionale legată de achiziţiile de echipamente medicale. La fel ca Bangladesh, domnule preşedinte european!

Nu noi am stat în izolare la Vila Lac cu piscină şi chelneri. Era supusul dvs, premierul Orban! Am lucrat în sistem video online, e adevărat domnule Iohannis. E inedit. Dar ştiţi de ce?! Pentru că un iresponsabil de la PNL a venit infectat la Parlament, pentru că trebuia dvs să vă lansaţi candidaţii la alegerile locale! (...) Domnule Iohannis- ridicaţi-vă o clipă ochii din sondaje, lăsaţi calculele electorale, testaţi populaţia şi veniţi cu un plan concret de redeschidere! PSD a întins o mână către dialog. Aţi refuzat-o! Dar nu uitaţi că în timp ce dvs vă ţineţi de lupte politice, românii încep să trăiască de pe o zi pe alta. Vă asumaţi şi asta, domnule Iohannis?!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook chiar în timpul conferinței.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.