Traian Băsescu lansează un avertisment către autorități și îndeamnă la testarea masivă a populației pentru controlarea pandemiei de coronavirus.

Într-un mesaj postat pe Facebook în această dimineață, fostul președinte lansează un avertisment dur către guvernanți, care se ocupă de gestionarea crizei de coronavirus: ”DECIDENŢI, FIŢI PRUDENŢI! Încetaţi să mai falsificaţi nivelul de contaminare al populaţiei cu virusul SARS-COV-2.”

Băsescu spune că ar fie nevoie de cel puțin 10 - 15.000 de teste în această perioadă, iar acesta mai adaugă că primii ar trebui testați cei care se întorc din zone de risc, precum Marea Britanie, Spania, Italia, Franța sau Germania, dar și pe cei care au intrat în contact cu aceștia, dacă e nevoie.

Traian Băsescu îndeamnă autoritățile să nu relaxeze măsurile de restricție cât timp nu va fi cunoscută harta îmbolnăvirilor. ”Cum veţi face recomandările de reluare a activităţii industriale, de redeschidere a şcolilor, a hotelurilor şi restaurantelor sau reluarea zborurilor, în lipsa acestei baze de date, în lipsa unei hărţi a îmbolnăvirilor?” mai întreabă fostul șef de stat.

Acesta spune că data de 15 mai este mult prea timpurie și riscantă pentru relaxarea măsurilor de restricție. Președintele încheie cu un nou îndemn la testare: ”Testaţi masiv populaţia!!!!!!!!”


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.