Cu toate că ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, premierul Ludovic Orban se gândește la o posibilă perioadă în care ar putea organiza alegerile locale.

Premierul susține că, dacă primul val al pandemiei se va încheia la finalul lunii iulie, alegerile locale ar putea fi organizate în septembrie.

Conform prognozelor făcute de epidemiologi, un al doilea val de infectări cu virusul COVID-19 ar putea începe după luna octombrie. Acesta ar fi motivul pentru care Orban ar vrea să organizeze alegerile locale în septembrie, „cu cât mai repede, cu atât mai bine”.

Am şi prezentat public care e punctul meu de vedere astăzi, sigur că trebuie să vedem evoluţia epidemiei. Dacă primul val se va stinge, să spun, spre 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val ar fi posibil după luna octombrie, cred că am putea organiza alegerile locale în luna septembrie. Părerea mea e că trebuie organizate cu cât mai repede, cu atât mai bine, evident, să fie, într-adevăr, posibile, din punctul de vedere al contextului epidemiologic”, a declarat Orban.

Premierul a vorbit și despre alegerile parlamentare. Pentru a putea asigura o prezență semnificativă la vor, Ludovic Orban vrea să introducă în România votul prin corespondență, sau votul electronic „bine securizat”.

Vom vedea ce se va întâmpla. În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate în data de 6 decembrie, ca să fie exact. Ca asta e data posibilă. În cazul în care va veni al doilea val în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiţi şi eu cred că dacă luăm măsuri corecte, aşa cum am luat şi în faţa primului val, răspândirea virusului nu va fi atât de mare şi dacă şi adăugăm câteva modalităţi de vot, votul prin corespondenţă inclusiv în ţară, sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezenţă la vot semnificativă”, a mai spus premierul, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.