Proiectul PSD care prevede acordarea pensiei de urmaş rudelor cadrelor medicale decedate în urma luptei împotriva COVID-19 a trecut de Parlament. Pensia pe care o vor primi de la stat reprezintă 75% din salariul pe care îl avea cadrul medical în momentul decesului. De asemenea, rudele cadrelor medicale decedate vor fi scutite de la plata impozitelor pe teren şi pe clădire, precum şi de la plata serviciilor medicale sau a medicamentelor.

Proiectul a fost adoptat, joi, de Camera Deputaţilor, cu 312 voturi „pentru”. Medicii vor fi puşi pe aceeaşi treaptă cu revoluţionarii şi veteranii de război.

„Urmaşii cadrelor medicale, decedate în timpul şi din cauza serviciului ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu COVID-19, au dreptul la o pensie de urmaş egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrele medicale le-au avut la data decesului, care se actualizează potrivit reglementărilor legale în vigoare”, se menționează în proiect.

În proiectul PSD s-a stabilit ca în fiecare an, pe data de 11 martie, să fie sărbătorită Ziua Naţională a Personalului Medical, dedicată medicilor care au luptat împotriva coronavirusului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Aprilie 2020 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.