USR a solicitat demisia ministrului de Interne, Marcel Vela, motivând că numai așa "se va restabili încrederea în capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem". Reacția USR a venit după ce președintele Klaus Ioahnnis a anunțat că îi va cere lui Vela să analizeze din nou protocolul dintre MAI și BOR.

”Demisia ministrului de interne Marcel Vela devine un act necesar menit să restabilească încrederea în capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem. Cu cât se va petrece mai repede, cu atât mai bine.

Sănătatea populației nu trebuie pusă în pericol din meschine calcule politice. Guvernul PNL trebuie să gestioneze criza cât mai bine pentru țară, nu pentru scorul electoral”, se arată într-un comunicat transmis de către USR.

Președintele Klaus Iohannis a susținut, miercuri, că va cere ministrului Marcel Vela și premierului Ludovic Orban să revină asupra acordului dintre MAI și BOR, în ideea de a găsi o soluție care să susțină îndemnul „Stați acasă”.

Ministrul de Interne a anunţat, marţi, că românii vor putea primi Paşti în zilele de vineri şi de sâmbătă, iar distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari şi de către patrulele MAI, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.