Dan Barna, liderul USR, speră că alegerile locale vor avea loc în toamna acestui an, în ciuda blocajelor generate de epidemia de coronavirus. Barna a menționat că este nevoie de consultări cu partidele politice, care să fie inițiate de guvern.

”Este o așteptare pe care o avem față de Guvern, să avem consultări pe stabilirea acestei date. Eu sper să putem avea alegerile locale undeva în septembrie-octombrie. Asta ar însemna că vom fi depășit criza și asta ar fi cu adevărat vestea cea mai bună în momentul de față pentru cetățeni. Cele naționale vor fi evident în noiembrie-decembrie. Văd și asta este poziția USR foarte clară, consider că ar trebui să fie distincte cele două alegeri. Adică era un scenariu înainte de criză, acela cu anticipatele, nu e cazul să-l transformăm într-un scenariu de post-ticipate, ca să inventez un cuvânt, în care să facem deodată și alegerile locale și alegerile parlamentare, pentru că ar fi un coșmar pentru un elector să primească șase buletine de vot”, a declarat Dan Barna.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.