Premierul Ludovic Orban a declarat că de reducerea veniturilor vor avea parte și persoanele care conduc instituțiile publice, dar nu au voie să lipsească de la serviciu.

Cu siguranţă că cei care conduc instituţiile publice nu pot să lipsească (de la serviciu - n.r.). Eu nu am lipsit niciun moment din îndeplinirea atribuţiilor pe care le am ca premier şi la fel şi colegii mei din Guvern şi din instituţiile administraţiei publice centrale. Pur şi simplu, va opera această reducere de venit care va fi aplicată şi la ceilalţi angajaţi din instituţiile publice”, a spus Ludovic Orban.

Pregătim ordonanţa de urgenţă care urmăreşte introducerea unui mecanism pentru perioada în care ne vom găsi în stare de urgenţă, prin care în sectorul public jumătate dintre angajaţi să lucreze 15 zile sau zilele lucrătoare din 15 zile şi cealaltă jumătate restul de 15 zile, urmând ca jumătate din timp să stea acasă, perioadă în care vor primi 75% din salariul de bază. Este o măsură pe care o adoptăm având la bază mai multe motive, în primul rând, un motiv de natură epidemiologică. Practic, oamenii stând acasă 15 zile, se ştie că şi izolarea durează 14 zile, în această perioadă dacă cineva este infectat va avea simptome şi se va manifesta, eliminând riscul să-şi infecteze colegii în perioada respectivă”, a declarat premierul.

Noi considerăm că trebuie să existe solidaritate în împărţirea greutăţilor născute din această epidemie şi că această greutate trebuie să stea şi pe umerii angajaţilor din sectorul public, inclusiv ai celor care conduc instituţiile publice, respectiv demnitarii”, a mai spus Orban, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.