Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a adresat Guvernului Orban, prin intermediul unei postări pe Facebook, o serie de întrebări în legătură cu situația economică din România.

Guvernul ne anunță că am ajuns la fundul sacului! Iar asta înainte de a fi dat stimulente pentru salvarea companiilor și a locurilor de muncă, înainte ca IMM-urile să fi primit capital de lucru, înainte ca măcar un singur român să fi primit acceptul de a-și amâna ratele la bancă!

Ce ați făcut cu banii domnilor guvernanți? S-au cheltuit cu 12 miliarde lei în plus, înainte ca Guvernul să fi dat măcar un singur 1 leu pentru stimularea economiei și pentru protejarea populației vulnerabile în contextul pandemiei de coronavirus.

În octombrie 2019, PSD a lăsat un deficit bugetar de doar 2,8%, a șasea cea mai mică datorie guvernamentală din UE, ca pondere în PIB, și 25 de miliarde de lei pentru zile negre în bufferul din Trezorerie.


  • Unde s-au dus acești bani domnule Orban?

  • Pe ce s-au dus cele 28 de miliarde lei pe care le-ați împrumutat în primele 3 luni de guvernare?

  • Cum s-a ajuns acum la un minus de 20 de miliarde lei la venituri?



Nu cumva pentru că ați făcut o gafă monumentală invitând firmele să nu mai plătească nimic la buget timp de 3 luni și că ați eliminat dobânzile și penalitățile?

Nu vă reproșați că ați tăiat 22% din bugetul Sănătății, după ce, la finalul anului trecut ați risipit 17 miliarde lei pe despăgubiri discreționare, pe alocări electorale către primarii PNL, pe rambursări neverificate de TVA sau pe achiziții în domeniul Apărării care acum nu ne folosesc la nimic?

Ciolacu: Singura soluție de la Guvernul PNL este aceeași austeritate!

Unde este credibilitatea despre care spuneați că vă va permite să vă împrumutați la dobânzi mici? Băncile din România nu vă mai împrumută nici la dobânzi mari! Iar pe piețele externe toți investitorii au fugit de titlurile românești!

Până acum, singura soluție de la Guvernul PNL este - din nou! - aceeași austeritate! Șomaj tehnic în masă și tăieri masive de venituri! România e singura țară din lume care taie venituri când cererea este la pământ! Cu ce să cumpere oamenii ceea ce produc firmele? Chiar nu vedeți că duceți țara într-o direcție greșită?!

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

De ce vă încăpățânați să refuzați dialogul la care v-am invitat, pentru a găsi împreună, cu toate partidele parlamentare, soluțiile pentru ieșirea din această criză?

Lăsați orgoliile politice și veniți în Parlament să stabilim împreună soluțiile bune pentru România! Austeritatea în mod cert NU este o soluție!”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Aprilie 2020 - 06 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.