Liderul Pro România, Victor Ponta, critică Guvernul Orban pentru luarea unor decizii pe termen scurt, în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Acesta susține că oamenilor, cărora autoritățile le cer să respecte izolarea la domiciliu, nu li s-a oferit și o perspectivă clară.

Victor Ponta a comentat și anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis, în care acesta a anunțat prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile, dar apoi „care e planul mai departe, ce facem mai departe?”.

America a ajuns să testeze în masă. A ajuns la cel mai mare număr de persoane infectate. Sigur, au şi un număr uriaş de decese, dar discută în fiecare zi despre faptul că trebuie să ţină firmele în viaţă, trebuie să ţină în viaţă economia şi vorbesc despre 15 aprilie, 1 mai, 15 mai. Oamenii respectă regulile, dacă le dai o perspectivă. Dacă le spui: uite, domne, ne mai chinuim încă două săptămâni sau o lună, dar să ştiţi că peste o lună, dacă aveţi mănuşi, dacă aveţi mască, dacă nu lucraţi cu alţi 100 de oameni, putem uşor, uşor să repornim. Eu cred că trebuie să ne adaptăm la condiţiile astea speciale de război, practic, dar să muncim din nou.

România nu poate să trăiască stând blocată în casă. Nu putem să printăm dolari ca americanii, nu avem nici rezervele nemţilor. Trebuie să existe o strategie şi un plan pe care oamenii să-l înţeleagă. Altfel, vor ieşi oamenii pe stradă, că mor de foame în casă.

Dl Iohannis a propus să mărim cu încă 30 de zile starea de urgenţă. Eu, ca deputat, care trebuie să voteze acest lucru vreau să văd, în afară de prelungirea cu încă 30 de zile, care e planul mai departe, ce facem mai departe? Că aşa să stăm în case, putem să prelungim un an, dar apoi nu ştiu cât mai rămânem pe aici”, a spus Victor Ponta într-o intervenție teleonică la Antena 3.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.